A smartflower egy hatalmas újdonság és innováció a napelemek piacán. Azok számára nyújt ideális megoldást, akinek nem áll rendelkezésre a megfelelő dőlésszögű és méretű tetőfelület a háztetőn, illetve azoknak, akik hajlandóak áldozni arra, hogy az elsők között legyenek ezzel a nem mindennapi látvánnyal. Nem csak gazdasági, de esztétikai hozammal is jár az „okos virág”, mert amellett, hogy áramot termel látványelemként is meghatározó lehet. A működését bemutató kis film ide kattintva érhető el. Ez teljesen automatikus, kiváló minőségű osztrák találmány nem csak egyszerűen követi a napot, de kinyitáskor és becsukáskor le is tarkítja magát a „szirmok” alján található kis kefék segítségével, valamint azáltal, hogy nem a háztetőre van felhelyezve, nem hevül fel annyira, illetve a légmozgás még hűti is. Ezeknek az extra funkcióknak köszönhetően 75-80 %-al tud többet, mint egy tetőre szerelt ugyanekkora felületű (18 m2)napelem.

Nagyon fontos kiemelni, hogy szélvédelemmel van ellátva, melyet egy szélsebességmérővel történő összekötés biztosít, ez azt jelenti, hogy 54 km/h-s szélsebességnél vízszintesbe áll, 63 km/h-s sebességnél pedig összecsukódik. Amint a szélsebesség mérséklődik a smarflower újra kinyílik és folytatja az áramtermelést. Alaphelyzetben reggel az első napsugarak megjelenésénél nyílik ki, egész nap a kéttengelyes mozgásának köszönhetően merőlegesen követi a napot – így biztosítva a 90 fokos beesési szöget-, és este napnyugtakor csukódik össze. A napkövetésnek köszönhetően sokkal kiegyensúlyozottabb teljesítményre képes, mint a fix rendszerek.

Nyolc színben kapható, így mindenki válogathat kedve szerint.

Névleges teljesítménye 2,31 kWp, de magyarországi viszonylatban a napsütötte órák számától függően tudja a 4-4,5 kWh teljesítményű fix telepítésű rendszer hozamát, ami éves viszonylatban 4200-4600 kWh-nak felel meg. Egy az egyben rendszer, amely tartalmazza invertert, a napkövető szoftvert és bonyolult telepítés nélkül, akár egy óra alatt telepíthető talajcsavarok segítségével. Ez a teljesítmény két kisebb vagy egy nagyobb családi ház háztartási elektromos igényeit fedi le.

 

Készlethiány miatt jelenleg nem kapható!