A Solrif nem egyszerűen egy tetőre szerelhető napelem, hanem magát a héjazatot helyettesítő szerkezeti elem, így nem kell költeni tetőcserépre, lemezre, stb., mert 100 % – ban vízelvezető.

 

 Ár érték arányban verhetetlen, hiszen amennyiben a házon, garázson nincsen födém (OSB-lap, cserép, lemez stb.), abban az esetben a kivitelezés összköltsége annyi, mint egy tetőre szerelt napelemnél cseréppel, azonban a teljesítménye sokkal nagyobb! A Solrif monokristályos napelem, melynek előnye, hogy a szórt fényt is hatékonyabban hasznosítja, továbbá a tetőre szerelt napelemekhez képest 250-270 Wp helyett a modulteljesítménye ideális esetben elérheti a 370 Wp-et is! Továbbá mivel alulról tud szellőzni, így nem hevül fel túlzottan, ennek eredményeképpen az élettartama is több a tetőre szerelt verzióknál.

És még mindig nincs vége az előnyöknek, a napelemek többsége alulról védetlen fólia laminátum, míg a Solrif üvegvédelemmel van ellátva, így szigeteletlen áttetsző tetőknél megérintve nem okoz életveszélyes sérülést, illetve a madarak sem tudnak kárt tenni benne. Létezik áttetsző és nem áttetsző verzió belőle. A napelemek egymásra helyezettek és felül keret nélküli, amely 100%-ban biztosítja az üveg felület tisztulását. Különböző anyagok extrém tágulásaira is alkalmas, ami azt jelenti, hogy napelemet leszorító koracélok két csavarral fa, fém és beton tartógerendákba egyaránt megoldhatók.