ALTEM Saját fejlesztésű energiatakarékos tartálya

Röviden és tömören: két tartály egyben 3 funkcióval, melynek alapja hogy a külső palást alatt két belső tartály van, illetve mindegyik tartályban belülről végigfut egy extra nagy felületű rozsdamentes acél hőcserélő.

E három funkció a következő:

»  fűtési-hűtési puffertartály

»  fűtési meleg víztartály

»  friss vizes bojler funkció

 

Az alsó tartály például felületfűtés (padló-, mennyezet-, falfűtés) igényeinek kielégítésére alkalmas, a felső tartály pedig „forró” (45-50 oC) víz tárolására, mely például ráköthető radiátoros fűtési rendszerre is. A harmadik feladatkör pedig a friss vizes modul, amit a hőcserélők képeznek, ez a használati meleg víz gyártásáról gondoskodik két lépcsőben:

1)  Az alsó tartályban található hőcserélő a hálózatból bejövő vizet felmelegíti 35 oC-ra.

2) A felső tartályban található hőcserélő pedig már csak a 35 oC –os vizet kell 45-50 oC-ra felmelegítse.

 

E két lépcsőnek köszönhetően sokkal energiatakarékosabban és hatékonyabban tud működni mind a fűtésrendszer, mind pedig a HMV előállítás. Ennek magyarázata az, hogy így az energia nagy része az alacsonyabb hőfokú kisebb alsó tartályból jön ki, a felső nagyobb tartályban már csak az utófűtés történik.

Fontos megjegyezni továbbá, hogy a két belső tartály egy nagy tartályként is tud működni. Ebben az esetben is ki tudja szolgálni a fűtésrendszert (legyen az radiátoros vagy felületfűtéses rendszer) és a használati meleg víz előállítást is, így nincs szükség két puffer tartályra, vagy villany esetleg gázbojlerra.

Ennek a sokoldalúságnak köszönhető, hogy nem csak hőszivattyús fűtésrendszerekhez építhető (1. ábra), hanem hozzá lehet kötni a napkollektoros meleg víz előállításhoz, gázkazánokhoz (2. ábra) és a vegyes tüzelésű kazánokhoz is. Bárhol is alkalmazzuk, mindenhol hatékonyságnövelés és gazdaságosabb fűtésrendszer lesz az eredmény.

1. ábra: Hőszivattyús fűtésrendszer

2. ábra: Gázkazános fűtésrendszer

Online megrendelés